Vanaf 1955 een echt familiebedrijf

Ze kanne amol kepot valle
Sfeerafbeelding - Oma raapt eieren

1955

In 1955 starten Martien en Hanne van den Hurk met de verkoop van eieren en aardappelen vanuit huis aan ‘het Aanschot’ in Eindhoven. Ze hadden een boerenbedrijf met koeien, varkens en kippen.

1968

Martien van den Hurk die werkzaam is in de legbatterij. Op dat moment was `t Boerder-ei-ke met 20.000 kippen een van de grootste kippenboeren van Nederland.

1986

Vanaf 1986 komt de oudste zoon Marinus met zijn gezin op de boerderij wonen en neemt het kippenbedrijf en het winkeltje over. De koeien- en varkenshouderij zijn dan inmiddels gestopt.

2010

De jongste zoon van Marinus, Glenn van den Hurk, werkt vanaf 2010 ook in de zaak en is sinds 2018 de eigenaar van Boerdereike.

2015

In 2015 verbouwen Glenn & Marinus een oude varkensschuur om naar een nieuwe sfeervolle boerderijwinkel. Tegenover het oude winkeltje maar nog steeds op dezelfde plek waar het allemaal begon, in de wijk Blixembosch. Oma van den Hurk was ook bij de opening aanwezig.

2019

Met het oog op de toekomst hebben wij onze huisstijl in een nieuw jasje gestoken!

2024

In 2017  is ons bedrijf voorzien van 162 zonnepanelen waardoor we een 100% energieneutraal bedrijf zijn. In 2024 is onze elektrische bus geleverd. We leveren al onze bestellingen elektrisch. Hiermee willen wij een steentje bijdragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot.

Het winkeltje van vroeger is uitgegroeid tot een eigentijdse en sfeervolle boerderijwinkel.

Boerdereike is hét adres voor verse groenten, fruit, aardappelen, kaas, eieren en kippenvlees. Het assortiment is door de jaren heen uitgebreid met diverse streekproducten zoals fruitsappen, verse noten, chocolade, koeken en cadeau-artikelen.

In de decembermaanden is het altijd een gezellige drukte op het Aanschot. Onze klanten weten ons dan niet alleen te vinden voor heerlijke ingrediënten voor het kerstdiner, maar ook voor een prachtige kerstboom. Gekweekt op eigen land!

Boerderijwinkel
Toekomst (Glenn op tractor)

Glenn heeft het boerenleven van huis uit meegekregen. Hij is een energieke ondernemer die voortdurend bezig is het bedrijf en de dienstverlening te verbeteren en te verbreden.

“Anno 2022 wordt er volop gesproken over multifunctionele/verbrede landbouw.
Willen we dit kleine stukje ‘platteland’ te midden van een stad als Eindhoven behouden dan vraagt dat om een creatieve en innovatieve kijk op de toekomst. Een fantastische uitdaging waar de locatie aan het Aanschot zich bij uitstek voor leent, zodat volgende generaties ook kunnen blijven genieten van dit stukje natuur in de stad.” Aldus Glenn.

 

Wij houden u via de website op de hoogte van de ontwikkelingen!

Winkelmand