BOERDEREIKE IS EEN ECHT FAMILIEBEDRIJF

Historie
In 1955 startten Martien en Hanne van den Hurk met de verkoop van eieren en aardappelen vanuit huis aan ‘het Aanschot’ in Eindhoven. Ze hadden een boerenbedrijf met koeien, varkens en kippen.

Vanaf 1986 komt de oudste zoon Marinus met zijn gezin op de boerderij wonen en neemt het kippenbedrijf en het winkeltje over. De koeien- en varkenshouderij zijn dan inmiddels gestopt. De jongste zoon van Marinus, Glenn van den Hurk, werkt vanaf 2010 ook in de zaak en is sinds 2018 de eigenaar van Boerdereike.

Heden
Het winkeltje van toen is uitgegroeid tot een eigentijdse en sfeervolle boerderijwinkel. Nog steeds op dezelfde plek waar het allemaal begon, in de wijk Blixembosch.
Boerdereike is hét adres voor verse groenten, fruit, aardappelen, kaas en eieren. Het assortiment is door de jaren heen uitgebreid met diverse streekproducten zoals fruitsappen, verse noten, chocolade en cadeau-artikelen. Nieuw in ons assortiment is het uitgebreide aanbod aan kippenvlees van een erkend leverancier.

In de decembermaanden is het altijd een gezellige drukte op het Aanschot. Onze klanten weten ons dan niet alleen te vinden voor heerlijke ingrediënten voor het kerstdiner, maar ook voor een prachtige kerstboom. Gekweekt op eigen land!

Komt u ook een mooie boom uitzoeken?

Toekomst
Glenn heeft het boerenleven van huis uit meegekregen. Hij is een energieke ondernemer die voortdurend bezig is het bedrijf en de dienstverlening te verbeteren en te verbreden.
“Anno 2019 wordt er volop gesproken over multifunctionele/verbrede landbouw.
Willen we dit kleine stukje ‘plattenland’ te midden van een stad als Eindhoven behouden dan vraagt dat om een creatieve en innovatieve kijk op de toekomst. Een fantastische uitdaging waar de locatie aan het Aanschot zich bij uitstek voor leent, zodat volgende generaties ook kunnen blijven genieten van dit stukje natuur in de stad.” Aldus Glenn.

Recentelijk is een deel van de oorspronkelijke boerderij omgebouwd tot een sfeervolle ruimte voor vergaderingen en andere (zakelijke) groepsactiviteiten tot max. 10 personen.
Meer info? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wij houden u via de website op de hoogte van de ontwikkelingen!

Over ons Foto